blog de lărgit orizontul Admin: Viorel Irașcu, Bacău, e-mail viocalatorul@gmail.com sau v_irascu@yahoo.com
vineri, 30 decembrie 2022
Baraj și lac de acumulare Bolboci, pe Ialomița
vineri, 23 decembrie 2022
Ce așteptări sunt pentru iarna turistică 2022-2023
De obicei, cei ce promovează destinații exotice sau exclusiviste, sau pur și simplu accesibile nu sunt doar agențiile de turism, ci și reprezentanțele turistice ale acestor zone sau ale țărilor cu birouri de turism deschise la noi. Așa că este bine să urmăriți ofertele reprezentanțelor dar si ale operatorilor de turism, și site-urile acestora. Cam care cred eu că vor fi tendințele din iarna 2022-2023. Un pont pentru Austria, în orice anotimp: Parcul Minimundus din Klagenfurt
Am observat că există un trend de organizare de excursii acasă la Moș Crăciun la Rovaniemi, pentru iarna 2022( câteva chartere pline ochi), cu safari la o fermă de reni, cu sănii trase de Husky sau pe snowmobil precum și oferte de pescuit la copcă pentru cei ce iubesc ,,răcoarea". În acest fel, Laponia și al său Rovaniemi, nu mai sunt un vis atât de îndepărat, chiar dacă prețurile se duc către 1000-1600 de Euro pe sejur/persoană sau familie.
Sigur vor exista oferte de city break la Amsterdam în Țările de Jos, la hotelurile de pe malul canalelor râului Amstel cu 3-4 nopți de cazare cu mic dejun inclus la pretul de 200-340 de Euro, care să includă mic dejun și transport cu avionul cu plecare din București, Cluj-Napoca, Timișoara și cu taxa de aeroport inclusă.
Revelioanele petrecute în destinații exotice, foarte departe de zăpada și de frigul de pe la noi vor include alegerea unor sejururi în Qatarul, cel atât de contestat anul acesta, Dubai, Tel Aviv, Seychelles sau de ce nu în Bali, multe dintre ele fiind destinații către care se vor pune la dispoziție chartere asta și datorită noilor zboruri low cost directe din Cluj-Napoca sau Bucuresti.
Există și varianta petrecerii Crăciunului și/ sau a Revelionului la munte în stațiuni care se înscriu pe un trend pozitiv în România precum Straja, Rânca, Șuior( Maramureș), Vatra Dornei, Băile Felix, Cavnic, Păltiniș, Arieșeni sau pleiada de stațiuni de pe Valea Prahovei, unde și prețurile vor fi pe măsură( adică exorbitante).
vineri, 16 decembrie 2022
Descoperiți magia Târgurilor magice de Crăciun din Germania!
Mirosul de vin fiert, migdale confiate, prăjituri aromate cu scorțișoară, castane prăjite și turtă dulce se împrăştie îmbătător prin Târgurile de Crăciun din Germania pe tot parcursul lunii decembrie. Nu există aproape niciun loc în Germania unde Crăciunul să nu fie sărbătorit în mod tradițional. Pe lângă delicioasele plăceri gastronomice, anul acesta veţi găsi şi cadouri handmade și responsabile din punct de vedere ecologic pentru cei mai dragi, decorațiuni sustenabile de Revelion şi chiar şi luminițele sclipitoare care vă vor lumina cu această ocazie sunt economice!
Un film scurt cu acoperișul Germaniei, vîârful Zugspitze din Alpii Bavariei-AICI Dusseldorf vă va încânta cu chiar şase Piețe de Crăciun! | ||||
Toți cei care vor fi în Dusseldorf în timpul Târgurilor de Crăciun - vor dori fără îndoială să se întoarcă acolo din nou. Cele șase pieţe tematice, care vor fi deschise până pe 30 decembrie, sunt pline de oferte şi conținuturi: aici, într-o atmosferă frumoasă de sărbătoare, veți avea ocazia să încercați specialități regionale autentice de Crăciun, să vă bucurați de farmecul renascentist al ştandurilor imaginative cu obiecte de artă și meșteșuguri de calitate.
|
luni, 12 decembrie 2022
Exclava turistică austriacă Jungholz din Germania( Bavaria)
Localitatea Jungholz de doar 7 kmp este de fapt, în termeni supertehnici, o penexclavă clasică, adică se află pe teritoriul Germaniei, comunică cu Austria peste muntele Sorgschrofen ( 1635 metri) dar accesul în acest mic sat, cu mai puțin de 300 de locuitori, se face exclusiv din sau prin Germania. Din acest motiv, pentru Jungholz au fost emise două coduri poștale, unul austriac și unul german(!?). Cod poștal austriac (6691), german (87491) .
Sătucul, recunoscut pentru turismul pentru sporturi de iarnă, din vest-nord vestul țării aparține districtului Reutte, din regiunea federală a Tyrolului austriac, este pe versantul nordic al Alpilor Bavariei. Interesant de știut este că până la intrarea Austriei în Uniunea Europeană, în 1995, acest micuț teritoriu beneficia de graniță deschisă, adică era în uniune, și de asemenea aici se putea plăti și cu marca germană și cu șilingul austriac.
Și tot legat de poziția aceasta oarecum ciudată, aici se află un quadripoint, adică un loc special aflat la întretăierea limitelor administrative a patru entități administrative: Jungholz la nord, Pfronten din Germania la est, Schattwald din Austria la sud și Bad Hindelang din Germania la vest.
Istoria este simplă, astfel, un nobil austriac a cumpărat în secolul al XIV lea terenul acesta, aflat la altitudinea de 1000 de metri, pentru a-și extinde suprafața domeniului său. În urma tratatului din 1844 localitatea a trecut sub jurisdicție austriacă chiar dacă era in exxtremitatea sudică a Bavariei.
Muntele Sorgschrofen ( 1635 metri) |
sâmbătă, 3 decembrie 2022
Cascada 7 Izvoare -Scropoasa
vineri, 2 decembrie 2022
Melk-ul și catedrala lui uriașă
Melk-ul este un orășel austriac poleit turistic de impozanta sa catedrală romano-catolică. Mai bine spus, de abația celebră care domină orasul de pe un pinten stâncos destul de abrupt, ceea ce accentuează maiestuozitatea sa.
duminică, 27 noiembrie 2022
Vacanță sustenabilă în Germania
Astăzi vă invităm într-o călătorie în care să faceți noi descoperiri la capătul căreia vă așteaptă și mai multă bună dispoziție, sustenabilitate și experiențe de neuitat. Sustenabilitatea este un proces de dezvoltare care se desfășoară cu mare ardoare în Germania. Tot mai multe unități de cazare conștientizează responsabilitatea lor față de mediul înconjurător Orașele și regiunile dezvoltă idei de vacanță creative și sustenabile, iar Căile Ferate Germane vă duc spre destinații îndepărtate cu ajutorul energiei electrice 100% ecologică. Descoperiţi partea ecologică a Germaniei!
Aplicația Tren prin Europa | ||||
Descărcați aplicația și porniți la drum: cu ocazia împlinirii a 50 de ani, Interrailpass a beneficiat de schimbări majore și acum este disponibilă ca aplicație cu flexibilitate maximă. Cumpărarea biletelor on-line este rapidă și simplă, iar aplicația Rail Planner este întotdeauna disponibilă pentru planificarea călătoriilor și verificarea biletelor. Cu acest bilet, 33 de țări din Europa pot fi descoperite într-un mod ecologic, prietenos cu mediul înconjurător, iar turiștii pot călători pe o perioadă cuprinsă între trei zile și trei luni.
|
sâmbătă, 19 noiembrie 2022
Feribot Pireu- din port spre Eghina
marți, 1 noiembrie 2022
Postojna Jama- peștera minunată din Slovenia
Filmulețul cu trenulețul de acces în peșteră-AICI
Relativ aproape de granița cu Italia (Trieste) pestera se poate vizita cu bilete luate în avans pe internet, cu rezervare prealabilă, dar se pot procura și de acolo. Există grupuri mari împărțite pe tipurile de limbi alese, cu ghizi simpatici și pregătiți (ca și la Skocjan). Grupuri pe italiană, slovenă, engleză, franceză, germană, spaniolă. Recomand să vă lăsați fotografiați la intare și să luați pentru 7 Euro, poza la ieșire.O amintire palpabilă de care vă veți bucura oricând.
Peștera are mai bine de 20 de kilometri de galerii, una mai fruoasă și mai bogat ornamentată decât alta, cu trei mari săli pe care le-au numit după culoarea carbonatului de calciu scurs din tavanele cu stalactite imense, sala albă, cea roșie și cea cu multe decorațiuni zisă ,,spaghetti,,! Interesant este tritonul de peșteră descoperit aici care a devenit simbolul zonei, un fel de sopârliță cu ochii mari dar opaci, pentru că trăiește în apele întunecoase de acolo. O veți vedea sub formă de simbol peste tot în toate magazinele și pe toate gardurile din zonă.
Accesul în peșteră este unul spectaculos pentru că se pleacă dintr-o mică gară cu un trenuleț adaptat, foarte gălăgios și rapid, dar descoperit adică fără tavan, astfel că experiența este una deosebită. Am făcut un filmuleț de două minute cu traseul până la zona de mers pe jos, pe care îl pun în link-ul de început.După ce vă delectați o oră și ceva cu vizitarea imensei cavități subterane, cu sutele de metri de galerii cu alei betonate special pentru a preveni alunecarea, la ieșire aveți ocazia să luați suveniruri simpatice sau să mâncați la cele peste 20-30 de magazine și terase. Cam scump totuși, ca de altfel în toată Slovenia.
În speranța că v-am oferit câteva minime informații despre un obiectiv turistic carstic uriaș, vă invit să vizitați la pachet cele două peșteri exponențiale ale acestei țări micuțe, dar minunate, Skocjan- sălbatică, aflată în patrimoniul UNESCO și această Postojna Jama, mai comercială, mai amenajată și mult mai vizitată. Se apreciază că a fost vizitată până acum de peste 40 milioane de turiști.
duminică, 16 octombrie 2022
Vaduz din Liechtenstein- minunat
În filmulețul de pe canalul meu de youtube despre capitala Vaduz (Liechtenstein),
pe care vi-l propun astă seară găsiți aproape tot ceea ce trebuie să știți,
despre acest micuț și bogat principat european. L-am vizitat astă vară cu
surprindere și mare așteptare. Sper să vă placă și vouă! Vă pupă proful Irașcu!
duminică, 9 octombrie 2022
Trenuleț Peștera Postojna
duminică, 25 septembrie 2022
Forest Adventure Germany
duminică, 18 septembrie 2022
Lacul Aral devine Deșertul Aral
Lacul Aral a devenit Deșertul Aral. Unul dintre cele mai
mari dezastre ecologice de planetă, generat de comuniștii din URSS. Homo
sovieticus și-a făcut treaba, a lăsat un pustiu în locul unei mări interioare
în care se vărsau 2 fluvii. Urmăriți filmulețul de pe canalul meu de youtube,
ca să înțelegem ce ne așteaptă…Vă pupă proful Irașcu!
duminică, 4 septembrie 2022
Puntea suspendată Highline 179
Puntea suspendată
Highline 179. Ați auzit de ea? Este în Austria, la granița cu Germania și vă
garantează senzații unice. Nu sunt mulți cei ce aflați jos, decid să nu o mai
treacă. Are mai bine de 400 de metri lungime și poate susține 1000 de oameni.
Ascultați și explicațiile la cald, sau mă rog, la rece, pentru că ,,legănarea,,
îmi îngheța sângele, un pic. Vă pupă proful Irașcu! Subscribe1 Hai cu 2000 de
urmăritori!
duminică, 28 august 2022
Povestea lotusului termal de la Felix
sâmbătă, 6 august 2022
Lindau-orașul insulă de pe Bodensee
Vă invit să
vizionați un filmuleț explicat cu minunatul oraș Lindau. Orașul insulă,
cum i se mai spune, de pe malul și mai frumosului lac Boden( Konstanz). L-am
găsit stând toropit în soarele de iulie, răcorit însă, din când în când, de
valurile lacului care unește trei țări. O stațiune cum numai Bavaria pare să
aibă, cu tihnă, cu vaporașe și cu trai bun. Vă pupă proful Irașcu!
luni, 1 august 2022
Cum se vede un crepuscul de seară la munte
duminică, 24 iulie 2022
Germania între munte și mare
Insule liniștite, plaje largi, stânci și Marea Wadden (Wattenmeer), care se află pe lista patrimoniului cultural UNESCO - coastele Germaniei sunt pe cât de diverse, pe atât de unice. Regiunile montane sunt, de asemenea, variate: între vârful Brocken din nord și Zugspitze din sud se află peste 30 de lanțuri muntoase care sunt zone protejate integrate în parcuri naturale naționale. Descoperiți comori ascunse la înălțime, inspiraţi-vă și găsiți peisaje care vă vor umple sufletul de bucurie.
Ce fel de persoană sunteţi? | ||||||
Cuceriți vârfurile înalte! Preferați să faceți o plimbare pe pajiștile alpine, admirând frumoasele panorame montane, sau preferaţi o plimbare pe potecile dunelor și să respirați aerul sărat al mării? Coastele și regiunile montane germane sunt unice prin diversitatea lor. Aici puteți descoperi oaze naturale pe placul tuturor.
|
miercuri, 20 iulie 2022
Cascada Leutasch, Austria
miercuri, 6 iulie 2022
Mănăstirea Sihăstria Putnei
Mănăstirea Sihăstria Putnei se află la aproximativ trei kilometri de Mănăstirea Putna, într-o microdepresiune formată între Obcinele Putnei, sub dealul Sihăstriei. Această mănăstire de călugări a fost întemeiată în timpul domniei marelui Ștefan cel Mare. Prima atestare documentară este din anul 1466, anul în care începe construcția efectivă a mănăstirii Putna.
Spre
jumătatea secolului al XVIII lea, mica sihăstrie se dezvoltă sub îndrumrea
egumenului Sila (1753-1781), care ridică biserica de piatră în 1758, biserică
frumoasă situată pe o terasă înaltă de pe stânga râului Putna, sfințită de
Episcopul de Rădăuți Dosoftei Herescu. Anii de sub ocupația habsburgică (din
1775) nu mai sunt atât de înfloritori, însă dintre egumenii care au ținut cu
orice preț ca obștea de călugări de aici să nu moară, se numără Cuviosul Natan,
ultimul stareț oficial al mănăstirii și Cuviosul ieroschimonah Paisie, care
conduce obștea până al închiderea așezământului din ordin împărătesc.
Călugării
de aici sunt transferați la mănăstirea Putna cu tot cu obiectele de cult,
ieroschimonahul Paisie rămâne pustnic aici până la moartea sa în 1790. Urmează
două sute de ani de uitare, până în aprilie 1990, când viața monahală din
Sihăstria Putnei reînvie. Se spune că la reluarea lucrărilor de refacere,
printre ruine s-au găsit osemintele mirosind a mir ale celor trei călugări,
Sila, Natan și Paisie, care patronează spiritual mănăstirea și al căror
nume se răgăsește în dreptul celor trei
izvoare curate din zonă, iar raclele cu
moaștele lor se găsesc în biserica veche.Astăzi,
găsiți aici un lăcaș religios complet
(devenită mănăstire în 2005, evoluând de la statutul de schit), cu trei
biserici, care a suferit mult timp din cauză că era pusă în umbra marii Putne.
Devenit un adevărat loc de
pelerinaj în ultimii ani, pentru cei ce nu caută nepărat măreţia și valoarea
istorică a locurilor, Sihăstria Putnei are în biserica ,,veche"(
construcția ei a început odată cu libertatea noastră în 1990 și a fost
amplasată pe vechea locație din secolul al XVIII lea) o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care aduce
mângâiere spirituală celor ce o adoră și celor ce se roagă la ea, situată în
stânga naosului. Bisericuța din piatră situată lângă chiliile călugărilor
poartă numele de Biserica Bunavestire.
O
biserică mare, numită Biserica Izvorul Tămăduirii, a fost ridicată lângă
cea de piatră care devenise neîncăpătoare. Aceasta a fost gândită de la punerea
pietrei de temelie, să fie principala biserică a mănăstirii, unde se oficiază
slujbe, construcția ei efectivă începând în 2002. Biserica are ca hramuri
„Izvorul Tămăduirii" (vineri în Săptămâna Luminată) şi „Sfântul Serafim din
Sarov" (2 ianuarie şi 19 iulie).
Pisania de la intrarea în sfântul locaș
sună astfel: ,, Cu bunăvoința Tatălui, cu împreună lucrarea Fiului și cu
săvârșirea Sfântului Duh, s-a zidit această sfântă biserică între anii
2002-2017, în cinstea și pomenirea Preacuratei Născătoare de Dumnezeu- Izvorul
Tămăduirii - și a Sfântului Serafim din Sarov. S-au ostenit cu această lucrare
obștea mănăstirii Sihăstria Putnei, sub povățuirea părintelui stareț arhimandrit
Nectarie Clinci dimpreună cu binecredincioșii creștini, fii duhovnicești ai
mănăstirii. Pictura bisericii a fost realizată spre îndemn la rugăciune de
către pictorii Liviu Dumbravă și colaboratorii săi- Constantin Buraciuc și
Adrian Barnat și ucenicii lor. Sfințirea acestui sfânt locaș a avut loc în anul
măntuirii 2017, luna august, ziua 27 prin chemarea Duhului atotsfințitor de
către un sobor arhieresc și preoțesc, avându-l în frunte pe Înalt
Preasfințiutul PărinteTeofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și pe Înalt
Presfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Pomenește Doamne în Împărăția Ta cea
veșnică pe cei ce iubesc podoaba casei Tale”
Obștea
mănăstirii a înființat numeroase ateliere de croitorie, tâmplărie, pictură
bisericească, și pe icoane de lemn și administrează și un cămin de bătrâni,
două pensiuni și un arhondaric. Este mânăstire de călugări cu un număr de viețuitori care
variază în jurul cifrei de 40, iar
hramul este Buna Vestire (25 martie). Coordonate GPS: 47/50/53.31 N;
25/33/56.46. E
duminică, 3 iulie 2022
Parada cailor și atelajelor Gura Putnei 2022
Un filmuleț de la
parada cailor și caleștilor, să le zic așa, de pe imașul uriaș de la capătul
satului Gura Putnei-Karlsberg. Eveniment anual prilejuit de zilele comunei Putna,
de 2-3 iulie, de sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Mulți cai, cum altfel
decât frumoși, atelaje interesante și o lume pestriță, pestriță... O altă lume,
cea a crescătorilor și samsarilor și a multor ,,gură cască” ( ca mine!)
surprinsă bine, zic eu, în cele peste 2 minute de film. Ca o sugestie,
încercați doar să ascultați, fără să priviți. Altă lume... Vă pupă proful
Irașcu!
sâmbătă, 2 iulie 2022
Parada portului popular Putna 2022
vineri, 17 iunie 2022
Cum dispare lacul Ciad
duminică, 12 iunie 2022
Ursulețí la gunoi în Balvanyos
marți, 7 iunie 2022
Satul Muscel, liniște nesfârșită
luni, 30 mai 2022
Natura germană diversificată și încântătoare
Ce tip de iubitor de natură sunteți? | ||||||||||
Un filmuleț despre cel mai înalt vârf din Germania, Zugspitze- AICI Izvoarele Dunării. Filmuleț de pe canalul meu de youtube în Munții Pădurea Negră: AICI De la pădurile de munte întinse printre lacuri, pârâuri și râuri - în Germania vă așteaptă peisaje panoramice superbe. Visați cu ochii deschiși într-o barcă pe malul lacului sau vă distrați într-o canoe rapidă pe o apă agitată? Fie că sunteți un adept al esteticului sau un aventurier, că nu înotați sau sunteți un iubitor de apă - aici veți găsi un peisaj care se potrivește dorințelor dvs.
|
vineri, 27 mai 2022
Mănăstirea Maria Radna din județul Arad
Este situată pe dealul de
la Radna (Lipova), la aproximativ 35 de kilometri de Arad. Mânăstirea catolică
este cunoscută atât în ţară cât şi în străinătate, pentru pelerinajele care
sunt organizate aici de mai multe ori pe an. Se pare că aceste pelerinaje au
început în 1707. Legenda spune că soţia unui soldat dintr-un regiment oprit la
Arad era extrem de bolnavă. Puţin înainte de a i se apropia sfârşitul, femeia a
avut un moment de luciditate şi a spus celor apropiaţi că singura modalitate de
a scăpa de ciuma care bântuia Aradul ar fi un pelerinaj la Radna. Se spune că
cei care au ascultat-o şi au plecat în pelerinaj au scăpat de boala cumplită.
Prima biserica a fost construită în 1520.
Bazilica din Maria-Radna
a fost construită în acelaşi loc, unde au mai existat două biserici, una
construită în 1520, iar cealaltă în 1651. Biserica de astăzi s-a construit în
stil baroc târziu între anii 1756 şi
1767. Tabloul „Gnadenbild”, care îşi are originea la o tipografie din Italia de
Nord în jurul anului
Congregaţie: Ordinul Călugărilor Franciscani Observanţi- Ordinul Fraţilor Minori (Provincia Sfântul Rege Ştefan)
Hram: Buna Vestire
Locaţie: Piaţa Avram Iancu, nr. 1, 315401, oraş Lipova, jud.
Arad
Tel: 0257 563092
Mail: reinholz@mariaradna.com
Web: mariaradna.com
Nr.
persoane consacrate:-
Responsabil:
Pr.
Andreas Reinholz
Locuri de cazare: Casa
Hildegardis-www.caritas-lipova.ro
Pelerinaje: Pelerinajul de Adormirea
Maicii Domnului, cel mai mare din sud-vestul ţării
Începând din 2003, de la data de 1 octombrie călugării
franciscani observanţi, după o bogată şi multiseculară prezenţă, părăsesc
mănăstirea din Maria-Radna, din lipsă de fraţi. Din acest moment întreaga viaţă
a acestui loc de pelerinaj este încredinţată clerului diecezan. Primul paroh
din cadrul clerului diecezan este numit în persoana părintelui Andreas Reinholz, Canonicus Arhidiaconus în
cadrul Capitolului
Catedralei Diecezei Romano-Catolice de Timişoara.
duminică, 22 mai 2022
Zugspitze, acoperișul Germaniei
duminică, 15 mai 2022
Dans tradițional de un Revelion, Odorheiu Secuiesc
duminică, 8 mai 2022
Schimbarea gărzii la palatul prezidențial al Greciei
duminică, 1 mai 2022
Puntea suspinelor din Putna
miercuri, 20 aprilie 2022
Pensiunea Enothera - locul ideal pentru a petrece timpul
Ce inseamna o excursie reusita? Cea in care ai ce povesti la
intoarcerea acasa. La Pensiunea Enothera din Valeni-Dambovita este usor sa te
indragostesti de locurile unde maretia muntilor, desisul padurilor, puritatea
aerului, frumusetea locurilor si tihna sunt elemente favorizante pentru
petrecerea unor clipe de neuitat.
Ce inseamna o excursie reusita? Cea in care ai
ce povesti la intoarcerea acasa. La Pensiunea Enothera din Valeni-Dambovita
este usor sa te indragostesti de locurile unde maretia muntilor, desisul
padurilor, puritatea aerului, frumusetea locurilor si tihna sunt elemente
favorizante pentru petrecerea unor clipe de neuitat.
Cei care cauta cazare la o pensiune cu piscina si ciubar la munte sunt
atrasi de frumusetea peisajului, a drumului care „taie respiratia” si cele mai
frumoase trasee turistice din Bucegi. Aici, orice posibilitate de
relaxare si agrement este foarte apreciata de oaspetii pensiunii, indiferent de
vremea de afara sau de motivul pentru care au ales locatia.
Locul ideal pentru intalniri cu familia si
prietenii!
Fie ca este vorba de o aniversare, o zi de
nastere sau onomastica, la Enothera se gaseste echilibrul perfect intre
atmosfera si locatie, astfel incat evenimentul sa fie unul cat mai captivant.
Spatiul din cadrul pensiunii, amenajat pentru
evenimente private in aer liber, este ideal inclusiv pentru momentele petrecute
alaturi de prieteni si familie. Cadrul modern si prietenos cu gradina si
terasa, cu spatiu generos pentru organizarea unui eveniment privat, loc de
joaca pentru copii, zona de berbeque si foisoare invita la relaxare si voie
buna, indiferent de natura evenimentului, fie el sub forma unei adunari
restranse, petreceri private sau corporate.
Unitatea de cazare spatioasa, in regim self
catering, inchiriata integral, pune la dispozitia oaspetilor sai sase camere
duble cu bai proprii, televiziune prin cablu, Wi-Fi gratuit si o panorama
splendita spre maretia muntilor ce inconjoara locatia. Bucataria este complet
utilata, iar livingul generos cu semineu si zona de luat masa asigura un
confort ridicat intr-un spatiu functional si estetic in egala masura.
Pensiune cu piscina si ciubar la munte
Famiile cu copii si grupuri de prieteni gasesc
Pensiunea Enothera drept locul ideal pentru o vacanta plina de activitati,
joaca, dar si relaxare. Cei care se bucura de linistea si mediul relaxant al
pensiunii pot face o baie in piscina exterioara ultra moderna sau isi pot
revitaliza simturile in ciubarul din lemn prin care isi pot reactiva energia
dupa o zi plina in natura. Atat piscina, cat si ciubarul pensiuinii sunt incluse in pretul de
cazare, astfel ca oaspetii pot profita la maximum de ore nelimitate de
distractie in intimitate, departe de privirile curiosilor!
Piscina acoperita ramane locul preferat de
petrecere a timpului liber in zilele calduroase, fiind o adevarata atractie
pentru adulti si copii deopotriva, in timp ce ciubarul devine, de fiecare data,
locul perfect pentru a savura cafeaua de dimineata sau cel mai bun pahar de vin
la un apus feeric. Chiar daca la munte vremea se poate schimba rapid, sfidand
uneori prognoza meteo estimata, pensiunea ofera posibilitati de agrement si
pentru zilele ploioase sau mai racoroase. In piscina acoperita cu apa incalzita
oaspetii pot petrece momente extrem de placute, chiar daca afara ploua sau
vantul isi face simtita prezenta.
Pensiunea Enothera din Valeni-Dambovita se
afla in comuna traversata de soseaua judeteana DJ723 ce leaga Valea Dambovitei
si DN 72A de Valea Argesului si DN73D, la poalele Carpatilor Meridionali, la
doar doua ore de Bucuresti cu masina - spre Targoviste, evitandu-se
astfel aglomeratia de pe Valea Prahovei - departe de aglomeratiile urbane sau
ambuteiajele in trafic, intr-o zona linistita, perfecta pentru o vacanta
activa, relaxare si odihna.
duminică, 10 aprilie 2022
Pantheonul din Roma- explicat
duminică, 3 aprilie 2022
De unde vin numele țărilor și orașelor?
miercuri, 30 martie 2022
Germania pur și simplu inspirație
Bogăția istoriei și culturii sale, arhitectura captivantă și farmecul orașelor sunt doar câteva dintre lucrurile care fac din Germania o destinație uimitoare.
Aici bate inima Germaniei | ||||||||||
Orașele fermecătoare ale Germaniei: aici vă vor primi clădirile cuceritoare fachwerk în contrast cu arhitectura industrială sau castelele magnifice în comparație cu Bauhausul modern. Germania oferă, de asemenea, meșteșuguri vechi și design nou, precum și specialități culinare locale și experiențe gastronomice contemporane - toate acestea așteaptă să fie descoperite. Germania oferă atât de mult dincolo de rutele obișnuite!
|
Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului
Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/ Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului Septembrie 2008 surs...
-
Principalele zece lacuri din ţara noastră sunt situate în trepte și forme de relief diferite şi sunt dintr-o varietate de tipuri genetice....
-
Carpaţii Orientali Pasul Prislop (1416 m) - între Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului; şoseaua Borşa-Vatra Dornei; cel mai ...
-
Ce este Medugorje? Un loc sfânt, un loc cu o semnificație specială în inima fiecărui credincios, fie el romano- catolic, greco-catolic sa...