joi, 25 ianuarie 2018

Germania- invitație de la organizația germană de turism


Organizația turistică a Germaniei vă invită în acest an la o călătorie printre diferite arome și gusturi. Descoperiți împreună cu noi bucătăria germană tradițională, încercați cele mai apreciate specialități dulci și sărate pe plan mondial, precum și unele dintre numeroasele vinuri germane. În întreaga Germanie vă așteaptă orașe minunate și metropole puternice cu tradiții interesante și specialități gastronomice de neegalat. Alăturați-vă nouă în campania din acest an #EnjoyGermanFood.

Bucătăria germană tradițională
Covrigii bavarezi și berile magnifice care se îmbină în mod divin cu diferite sortimente de cârnați sunt doar unele dintre specialitățile germane renumite la nivel mondial. Însă, există și alte gustări care fac Germania țara magiei culinare cu o tradiție îndelungată!

Regiunile vinicole ale Germaniei
Încercați să dobândiți zâmbetul dulceții degustării băuturilor într-una din cele 13 regiuni vinicole ale Germaniei – bucurați-vă de peisajele de neuitat și de gustul fără egal al vinului german! Emoțiile vremurilor de altădată le veți putea descoperi în regiunea Hessische Bergstrasse, în care încă de acum 2.000 de ani romanii și celții produceau vinuri. Unele dintre vinurile albe cele mai apreciate de către cunoscătorii de top le puteți încerca în ambianța romantică din valea râului Mozel, care este cea mai veche regiune vinicolă.

Arta gătitului
Scena gastronomică germană este dinamică și plină de surprize. Peste 290 de restaurante cu stele Michelin, meniuri rafinate și oameni cu inimi calde vă invită la un joc seducător al gusturilor și aromelor! Răsfățați-vă cu specialități ale bucătarilor de top.

,,Aurul lichid“
Nu a apărut în Germania, dar suntem siguri că aici a atins perfecțiunea - berea! Peste 5.000 de sortimente diverse de bere puteți descoperi în lungul întregii țări, ceea ce o face unică în lume. Cel mai mare număr de berării se află în Bavaria, iar în toată Germania există peste 1.300 de berării în care această băutură se produce după legea strictă, mai veche de 500 de ani, a purității berii. Bucuria gustului este garantată în pub-urile tradiționale germane!

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Bucovina și Călimanii-poze, comentarii și link-uri


Îmi place zona asta de la poalele Călimanilor. Mi se pare că este cea mai frumoasă zonă din Bucovina, prin intensitatea mare pe care o degajă fiecare punct cardinal pe care care ochiul avid de natură și de frumos îl caută.

Energia specială a locului mă obligă parcă să iau toate imaginile astea, să le alcătuiesc într-o minge de foc pe care să o vâr sub tricou, și din care să mă hrănesc restul anului.

Imaginile salvate din 2015, cel mai greu an din viața mea, sunt parte a luptei pe care am dus-o. Sentimentul că plutesc deasupra tuturor acestor zone și că iau de acolo toată forța lumii, sălășluiește în mine, în spiritul, în ființa mea și nu mă va părăsi niciodată. 

Șaru Dornei
Linia craterului Călimanilor, cu piramida Pietrosului în fundal

Ascensiunea pe Pietrosu-AICI
Pe platoul de la fosta carieră de sulf


Moșul din Călimani

Cabana meteo de la vărful Rățițiș

lângă stația meteo cu un ,,energizant" necesar, dar nu recomandat
Drumul Mariei Tereza către Toplița, fosta graniță a regatului
Despre Transcălimani, cu hartă cu tot- AICI

La doi pași de unicul lac natural din Călimani
Despre lăcușor- AICI
Iezerul Rețițișului, lac nivo-glaciar de baraj natural


Da, se poate, încet cu o mașină normală, până la cabana meteo

Versantul dinspre Negoiul Unguresc

Obligatoriu, recolta de hribi. Doar pentru cunoscători.


Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului

  Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/ Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului   Septembrie 2008 surs...