sâmbătă, 15 martie 2014

Pensiunea Doina- Eșelnița( Defileul Dunării)


O incursiune turistică în Defileul Dunării, este întotdeauna însoțită de surprize și de revelații, oricare ar fi ele, naturale sau antropice, gastronomice sau acvatice.
Așa am poposit vreo două zile la Pensiunea Doina, din Eșelnița sau Ieșelnița, o localitate situată foarte aproape de Orșova. Cei câțiva kilometri dintre cele două localități sunt sufocați practic de case de vacanță și de pensiuni, așa că bucuria revederii Dunării în strânsura Carpaților Banatului, este umbrită de lipsa totală de organizare urbanistică.


Proprietarii de la Doina, au reușit însă să facă minuni cu o bucățică de spațiu, beneficiind sigur și de inspirație și de un arhitect peisagist bun.


Fotografiile spun suficient, mai rămâne să vă spun ce puteți face aici sau în zonă.
Camerele sunt suficient de mari, cea în care am stat noi avea o terasă superbă care oferea o panoramă spectaculoasă asupra fluviului și a munților joși ai Banatului sârbesc. Multă mâncare de pește și preparate tipice pentru restaurantele românești. Mi-ar fi plăcut mai mult curaj în prepararea unor bucate tradiționale româno-sârbești, dar cum românul este conservator, tot la barabule prăjite și ceafă la grătar reduce orice ieșire de acest gen.


Restaurantul este de un bun gust surprinzător, barul este combinat cu o minirecepție care nu deranjează prin aglomerarea de funcții. Piscina din curte este excelentă pentru copii, iar sezlongurile așezate pe un ponton fac șederea extrem de relaxantă.
Spațiul de până la foișor, este bine dimensionat, terasat și gazonat, oferindu-ți senzația de spațiu îngrijit de mâna unui neamț, căruia nu i-a scăpat niciun detaliu.


Pentru amatorii de pescuit este un loc nemaipomenit, iar pentru doritorii de excursii se poate vorbi cu un proprietar de șalupă, care poate veni până la pontonul pensiunii.
Recomandarea mea este să megeți la viaductul de Maraconia, unde oferta, dar și prețurile, sunt variate.

Vizitați și citiți ce am scris despre: Pestera Veterani, prima cartografiată din țară și un veritabil bastion militar; Peștera Gura Ponicovei, cu intrarea inundată, prin care se poate intra cu o barcă cu chila joasă; Golful Mraconia cu Stauia gigantică a lui Decebal, sculptată în stâncă.





Un comentariu:

Traveling Hawk spunea...

Un loc tare frumos! Dupa ce am admirat Dunarea de pe partea sarbeasca, s-ar cuveni sa mai dau o raita si pe la noi, ca n-am fost de cel putin 10 ani pe acolo.

Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului

  Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/ Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului   Septembrie 2008 surs...