stăruinţă şi credinţă
intrarea se face pe o alee ce urcă până la stâncile în care este săpată biserica
ciocanul, toaca și copacul
icoana făcătoare de minuni
piatra ,,învăluie" biserica
la intrare se scriu pomelnice, iar în interior este destul de aglomerat
La ieşirea din Culoarul depresionar înalt Bran-Rucăr- Dragoslavele, în comuna Valea Marea- Pravăţ(5 kilometri de Câmpulung), se află satul Nămăeşti.
Mânăstirea, atestată pe la 1547 ca fiind un schit rupestru are o istorie bogată dar și o particularitate mai rar întâlnită și anume aceea de a fi ,,crescută" (d)in stâncă.
Stranele, catapeteasma și altarul sunt săpate în roca dură a Subcarpatilor Getici.
Legenda spune că un cioban din partea locului ce dormea lângă niște vechi catacombe ale creștinilor, prigoniti de romani, a avut un vis în care Sfânta Fecioară Maria a spus să sape în piatră și să scoată la lumină icoana ce zăcea acolo.
Despre ea se spune, ca a fost pictată de însuşi Evanghelistul Luca, însoţit pe aceste meleaguri carpato- dunărene de sfântul românilor, Apostolul Andrei.
Azi mânăstire de maici, biserica a ars în timpul Primului Război Mondial, continuă și azi visul ciobanului de a lumina regiunea cu harul Preacuratei Fecioare Maria.
3 comentarii:
exista o etimologie fantezista conform careia numele ar veni de la o intamplare tot cu romani: un soldat ar fi intrat in catacombele de care zici si, nevazand pe nimeni, ar fi rostit "nemo est!"
Asta imi aduce aminte de etimologia cuvintului CANGUR, care la origine este KANGAROO, si care inseamna ,,nu stiu ce spui".
Foarte frumoasa manastirea, am sa incerc sa ajung si eu acolo
Edy 8D
Trimiteți un comentariu