duminică, 27 septembrie 2009

Pietrele Muierilor- Solca


înconjurate de fagi și molizi, se lasă greu descoperite

formațiunea principala de stânci

urcusul este dificil pe ultima ,,sută"

Solca

îngrămădire de ,,ciuperci" ce aminteşte de relieful pe conglomerate din Ceahlău sau Bucegi

doi bravi băieţi ce au urcat ca nişte viteji( în sandale e drept)

Promisesem într-o postare anterioară ca voi reveni cu poze de la Pietrele Muierilor.
Acestea sunt niste formațiuni stâncoase alcătuite din gresie mai dură sub forma de coloane sau ciuperci, situate în apropierea orașului Solca, din județul Suceava.
Citisem despre ele că au avut rolul de a adăposti femeile, bătrânii și copii în timpul năvălirilor tătare sau de orice fel.
Sunt situate la circa șapte kilometri de oraș, si ajungi la ele destul de greu dacă nu esti din zonă.
După cum se vede si în poze am plecat cu doi băieti simpatici și dulci, băiatul si nepotul meu, spre un obiectiv despre care nu știe nimeni din afara Solcăi, fără să știm ce ne așteaptă, fără indicatoare sau un minim de amenajare turistica (marcajele exista pe copaci, pe ici pe colo, dar jos nu este nici un panou).
Am să vă spun pe scurt cum am ajuns eu.
Mergeți cu mașina pe lăngă biserica si fosta fabrica de bere pe un drum de țară, desi sunteti într-un oras! După care iesiti spre un drum forestier, treceti un pod de lemn si înaintaţi până când garda joasa a masinii nu vă mai permite, întrebați hoții de lemne sau ,,muncitorii forestieri"care este poteca si dupa un urcus de o oră, extrem de abrupt în ultima sa parte, ajungeti să vă bucurati și de stâncile astea ciudate și de priveliștea asupra,, Buchenwald-ului", adică a Țării Bucovinei sau a Țării Fagilor.
Altitudinea la care sunt situate este de 900 de metri, iar diferenta de nivel față de orașul Solca este de 400 de metri. Versantul pe care urcați este din păcate semidefrișat, iar peisajul suferă, în timp ce versantul opus păstrează -încă -pădurea (pentru cât timp?).

Niciun comentariu:

Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului

  Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/ Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului   Septembrie 2008 surs...