duminică, 25 ianuarie 2009

Băile Homorod


pârtia mica si îngusta, destul de bine intretinuta

in fundal este pensiunea despre care v-am scris


un molid inghetat linga un pui blindat( sau invers !)


aglomeratia de la izvorul de apa minerala

Nu stiu ce băi sunt acestea, dar mie nu prea mi-au placut. In drum, ingramadite, doua trei pensiuni si o pârtie de schi ce da aproape in parapetul inalt, de beton al strazii.
Am venit aici ca la pomul laudat si n-am gasit decit un molid inghetat (vezi pozele), de altfel singurul element interesant din acesta minilocalitate.
Case nu prea exista, poate spre Martinis sa se intinda satul, in rest destul de multa aglomeratie si afara si in pensiunea din strada unde taiai fumul cu iataganul.
Loc de inchiriat schiuri n-am gasit, desi am intrebat si am fost indrumat catre casa verde din deal, tot n-am gasit. De altfel se pare ca pârtia apartine acelei pensiuni si peste tot scria proprietate privata. Ma rog.
Un alt lucru demn de retinut este prezenta celor douasprezece izvoare (probabil si motivul pentru care a fost infiintata statiunea), din care unul mai amenajat mi-a atras atentia pentru ca era foarte aglomerat, am citit panoul si am inteles ca are proprietati deosebite atit in cura interna ( ficat, stomac, intestine) cit si in cea externa (piele). Nu stiu unde sunt celelalte unsprezece, dar sunt convins ca ele exista pe acolo pe undeva si ca vara pot fi cautate mai pe indelete ca si ruinele unor turnuri romane de aparare si de veghe.Unde este Homorodul ?
Este pe drumul national ce leaga Miercurea Ciuc de Sighisoara, la 21 de kilometri de Odorheiu Secuiesc (15' de mers cu masina), intr-o zona care face intrarea in intortocheata depresiune a Homoroadelor (Mare si Mic), din zona Subcarpatilor Transilvaniei.
Statiunea este situata la altitudinea de 756 m, intr-o zona frumoasa cu paduri de amestec, foarte aproape de Vlahiţa, unde primavara -vara puteti merge sa vedeti o spelndida poiana de narcise(monumente ale naturii).

3 comentarii:

Mitzi:) spunea...

imi place molidu ala cum a inghetat apa pe el.:)

Viorel Iraşcu spunea...

Da , este un furtun de apa deasupra , daca ai observat , astfel intretin stratul de gheata pe copac .Te pup. Profu'

Anonim spunea...

pfff ce dragut e molidul:)) as fi facuth o multime de poze cu el...

Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului

  Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/ Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului   Septembrie 2008 surs...